Кой са най-популярните български инвестиционни посредници

След годините на прехода в България се появиха много фирми, които предлагат инвестиционно посредничество. С годините много от тях фалираха, едни  бяха временен феномен, други обаче оснаха константа на пазара и се доказаха с времето, че са надежден и сигурен парньор за инвестиции.
В дните на силно банково недоверие  инвестиционните компании добиха още по-голяма сила. Какво всъщност представляват тези компании за хората, които не са запознати – това са институции, чиято цел е да мобилизират свободният капитал в частният сектор с идея да вложи този капитал в активи, свеждайки до минимум рисковете и максимизирайки дохода. Тоест посредник, който ви помага да  увеличите доходите, без да е за сметка на риска.
С други думи предмета на дейност на  инвестиционните компании е инвестиране в ценни книжа на финансови средства, предложени  публично, като се действа на логиката на пропоционалното разпределение на риска
Инвестиционното дружество е акционерно дружество, чийто предмет на дейност е инвестиране в ценни книжа на парични средства, набрани чрез публично предлагане на акции, и което действа на принципа на разпределение на риска.
След повече от 20 години трансформация и развитие на тези фирми, можем да кажем, че на родна земя има инвестиционни  компании , които са сигурен партньор, а дали самата инвестиция е сигурна е въпрос на малко късмет и много знания.
Не с цел да правим реклама на една или друга компания, можем да споменем едни най-старите компанни с доказано име. За съжаление няма точни  критерии , по който да бъдат сравнени или измерени показателите на инвестиционните посредници, но може да споменем в тази имровизирана класация компaниите като : Евър АД , Глобал Маркетс, Авус капитал ООД, Булброкърс и др.
Три  са причините да изберете една или друга инвестиционна компания. Това каква печалба желаете, срока и риска, който сте склонен  да поемете.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Изучаването на поведението на потребителите

Информационно осигуряване

Украйна повиши сконтовата си лихва до 12,5%