Уолстрийт обърна вял поглед към корпоративната сцена



Уолстрийт обърна вял поглед към корпоративната сцена

Уолстрийт успя да се върне на зелена територия в петък, след като притесненията около португалската банка Banco Espírito Santo позатихнаха. При липсата на значителни икономически новини, инвеститортите обърнаха поглед към корпоративната сцена, а обемите на търговия бяха изключително вяли.
Дружествата от S&P 500 се търгуват при съотношение цена/очаквани печалби от 15.6, доста над средното равнище от 13.9 за последните 10 години. Затова и играчите очакват със затаен дъх развитието на сезона на обявяване на счетоводните резултати за второто тримесечие. От FactSet изчисляват, че американските фирми вероятно ще отчетат ръст на печалбите от 4.6% на годишна база, а продажбите им набъбват със средно 2.7 на сто.
Сред първите знакови емитенти, публикували счетоводния си баланс, се нареди заемодателят Wells Fargo & Co. Банката отчете печалба на акция от $1.01, с което прекрати серията си от повишаващи се печалби, продължила 17 тримесечия. В резултат, котировките по позицията се хлъзнаха с 0.6% до $51.49.
Осем от десетте основни индустрии, включени в S&P 500 приключиха сесията нагоре, поведени от телекомуникациите, с ръст от 0.8%. Дяловете от Verizon Communications Inc. се отличиха като фаворит в Dow, с възход от 1.4%.
Whirpool Corp. се вдигнаха с 1.1 на сто $140.76 след като дружеството се съгласи да плати $1 млрд. за контролния пакет от акциите на италианския си конкурент Indesit Co. EBay се покатериха с 2.3%, а Amazon.com – с 5.6 на сто, следвайки общата позитивна тенденция при интернет компаниите. Според изчисления на ChannelAdvisor, продажбите на EBay се увеличават с над 12% през юни, а от Piper Jaffray Cos. изтъкват, че приходите на Amazon.com са с около 4% по-високи от тези на EBay през последната година.
U.S. Steel Corp. скочиха с 3.2% до $27.64. Администрацията на президента Барак Обама наложи мита над вноса на стоманени тръби от Южна Корея и още осем други държави.
Енергетиката отстъпи с 0.8%, след като необработеният петрол продължи низходящата си тенденция за трета поредна седмица. Chevron Corp. се оказаха аутсайдерът сред сините чипове, с понижение от 1.4% до $128.47.
Radian Group Inc. се сгромолясаха с 5.4% до $13.77, а MGIC Investment Corp. – с 9.5 на сто до $8.36. Двете компании влизат в списъка на ипотечните застрахователи, които може да срещнат проблеми с удовлетворяването на новите правила за финансова стабилност, предложени от Федералната агенция по жилищно финансиране.
Genworth Financial Inc се оплакаха в четвъртък, че за да отговорят на изискванията, може да имат нужда от допълнителни $550 млн. до 30-ти юни 2015 г. В резултат, книжата им се хлъзнаха с 2.6% до $16.62.
Gap Inc. паднаха с 0.8% до $40.65 след като признаха, че продажбите им в магазините, отворени от поне година, се топят с 2% през юни след 7% ръст за същия месец на 2013 г. Експерти на Retail Metrics Inc. предвиждаха повишение от 0.8 на сто.
Rent-A-Center Inc. се сринаха с 11% до $25.88 след като предупредиха, че печалбите им на акция за второто тримесечие ще влязат в диапазона 36 – 38 цента, под надеждите на Уолстрийт за 48 цента.
Fastenal Co. отстъпиха с 4.2 на сто до $46.15. Доставчикът на суровини за промишлеността и строителството отчете приходи от $949.9 млн. за второто си фискално тримесечие, спрямо средни очаквания на пазара за $952.3 млн.
Lorillard Inc. скочиха с 4.6% до $66.01 след като от Reynolds American Inc. оповестиха, че проявяват интерес към придобиването на тютюневия производител. Reynolds обаче се хлъзнаха с 0.8% до $61.75.
В петък Dow Jones Industrial Average се покатери с 28.74 пункта или 0.2% до 16,943.81, а Standard & Poor’s 500 напредна с 2.89 пункта или 0.1% до 1,967.57. Технологично ориентираният Nasdaq Composite добави 19.29 пункта към стойността си или 0.4% до 4,415.49. Търговията бе изключително вяла, като едва 4.9 млрд. книжа смениха собственика си на пода на щатските борси, което маркира вторият най-слаб обем за 2014 г.

Коментар: Стоян Станков, Глобал Маркетс

ИП „Глобал Маркетс” ООД не носи отговорност за претърпени загуби, вследствие от извършени инвестиции в покупко-продажба на финансови инструменти от страна на инвеститорите вследствие на информацията, предоставена в настоящата публикация, като същата не представлява покана за покупка или продажба на ценни книжа. Инвестиционните възможности, които се предлагат е възможно да не са подходящи за определена категория инвеститори в зависимост от техните възможности, времевия хоризонт в който смятат да задържат направените инвестиции или в контекст на цялостното им финансово състояне и в резултат на направените инвестици могат да се понесат значителни загуби. Направения анализ се базира на публично достъпна финансова информация, като ИП „Глобал Маркетс” ООД не носи отговорност за нейната точност, пълнота и актуалност, като цената на съответната акция е възможно да се понижи и възходящото и движение за предходен период не гарантира същото и за бъдещ период от време



Коментари

Популярни публикации от този блог

Изучаването на поведението на потребителите

Информационно осигуряване

Украйна повиши сконтовата си лихва до 12,5%