Уолстрийт загуби посока на фона на противоречиви икономически доклади

Основните щатски бенчмарк индекси приключиха сесията в четвъртък с минимални отклонения в различни посоки, на фона на противоречиви икономически доклади. Броят на новоподадените молби за помощи за безработни за последната седмица се стопи до най-ниското си ниво от февруари 2006 г. насам, достигайки 284,000.
За сметка на това, продажбите на нови домове се сринаха с 8.1% през юни спрямо предходния месец, а индикаторът на Markit Economics Ltd., следящ промишленото производство в САЩ, се хлъзна до 56.3 пункта спрямо 57.3 през май.
Настроението на инвеститорите бе допълнително помрачено, след като Международният валутен фонд оряза прогнозата си за глобалния икономически растеж и предупреди, че експанзията в САЩ и Китай губи скорост. Отделно, геополитическото напрежение създава риск от скок на цените на петрола, се казва в доклада на институцията.
Шест от десетте основни индустрии, включени в S&P 500 приключиха деня на зелено, поведени от доставчиците на потребителски стоки, с повишение от 0.3 на сто.
Facebook Inc. се извисиха с рекордните от април насам 5.2% до $74.98 след като социалната мрежа се похвали с над двоен скок на печалбите през последното тримесечие.
Tractor Supply Co. също поднесоха приятна счетоводна изненада и напреднаха с 6.6%.
Under Armour Inc. напреднаха с убедителните 15%. Производителят на спортни облекла вдигна оценките си за годината. Новината подкрепи и конкуренцията, а Nike Inc. се отличиха като фаворити в Dow, с повишение от 1.6 на сто.
Дяловете от Zillow Inc. поскъпнаха с 15%, а от Trulia Inc. – с 32%, благодарение на слуховете, че Zillow ще придобият Trulia, комбинирайки двата най-посещавани уеб портала за сделки с недвижими имоти в САЩ.
В лагера на аутсайдерите за деня, промишлеността се хлъзна със средно 0.5%, а най-значителен спад отбелязаха акциите на Precision Castparts – от 5.5%, след разочароващи счетоводни резултати.
Caterpillar бяха най-слабо представилият се член на Dow, с понижение от 3.1%. Водещият световен производител на строителна и миннна техника излезе с по-песимистични от очакваното прогнози за финансовото си представяне през 2014 г. Строителните предприемачи пострадаха от обезкуражаващата жилищна статистика. Книжата на Meritage Homes Corp. поевтиняха с 3.9%, на Toll Brothers Inc. – с 4.1 на сто, а на D.R. Horton – с 12%.
Третата поредна самолетна катастрофа за последната седмица удари доверието към въздушните превозвачи. United Continental Holdings Inc. паднаха с 2.4%, а American Airlines Group Inc. – с 2.7 на сто.
AT&T Inc. се понижиха с 1.1% след разочароващ счетоводен отчет.
По-слабите корпоративните резултати удариха и акциите на производителя на чипове Qualcomm Inc., които се сринаха с 6.7 на сто.
TripAdvisor Inc. се хлъзнаха с 5.2% след като онлайн пътническата агенция завърши тримесечието с печалба от 55 цента на акция, под надеждите на пазара за 61 цента.
След четири дена възход, Nasdaq Biotechnology Index се понижи с 1.4%, а Celgene Corp. се гмурнаха с 3.3% на фона на по-слаби от предвижданото прогнози за 2014 г.
Puma Biotechnology Inc., които в сряда се извисиха с главозамайващите 295%, отстъпиха с 8.8%. Все пак, Adage Capital Management LP, които притежават 19% дял от компанията, имат повод да празнуват – благодарение на скока от предходния ден, те спечелиха почти $1 млрд.
В четвъртък Standard & Poor’s 500 се покатери със скромните 0.97 пункта или под 0.1% до 1,987.98. Dow Jones Industrial Average обаче приключи сесията на червено, макар и с минимален спад от 2.83 пункта или по-малко от 0.1% до 17,083.80. Технологично ориентираният Nasdaq Composite загуби 1.59 пункта от стойността си или 0.1% до 4,472.11. Около 5.7 млрд. книжа смениха собственика си на пода на щатските борси или приблизително колкото е среднодневния обем на търговия за последните три месеца.
Коментар: Стоян Станков, Глобал Маркетс
ИП „Глобал Маркетс” ООД не носи отговорност за претърпени загуби, вследствие от извършени инвестиции в покупко-продажба на финансови инструменти от страна на инвеститорите вследствие на информацията, предоставена в настоящата публикация, като същата не представлява покана за покупка или продажба на ценни книжа. Инвестиционните възможности, които се предлагат е възможно да не са подходящи за определена категория инвеститори в зависимост от техните възможности, времевия хоризонт в който смятат да задържат направените инвестиции или в контекст на цялостното им финансово състояне и в резултат на направените инвестици могат да се понесат значителни загуби. Направения анализ се базира на публично достъпна финансова информация, като ИП „Глобал Маркетс” ООД не носи отговорност за нейната точност, пълнота и актуалност, като цената на съответната акция е възможно да се понижи и възходящото и движение за предходен период не гарантира същото и за бъдещ период от време

Коментари

Популярни публикации от този блог

Изучаването на поведението на потребителите

Информационно осигуряване

Украйна повиши сконтовата си лихва до 12,5%